OSM Combiner

Helaas is de website van garmin.openstreetmap.nl niet meer operationeel. De OSM combiner tool kan nog wel gebruikt worden voor één extract van BBBike.org maar niet voor verschillende kaartensets (die hebben meestal dezelde kaart ID).

Instructies voor het combineren van diverse kaartensets van garmin.openstreetmap.nl (Worldwide OFM Lite) onder Windows:

1. Download van garmin.openstreetmap.nl de gewenste landensets:

1. Download een mapset (Openfietsmap) van https://extract.bbbike.org/

2. Download & installeer de OSM combiner tool van Javawa (installatie van java is vereist).

OSM Combiner OSX.zip voor Mac OSX of OSMCombiner_Setup.exe voor Windows


3. Sleep de zip files naar het OSM Combiner venster:

4. Evt. kan men Hoogtelijnen toevoegen, bijvoorbeeld de SRTM-layers van http://osm.thkukuk.de/ (TK-*-SRTM.7z). De rendering in Mapsource gaat niet altijd goed, in Basecamp ziet dat er beter uit:

Combi van OFM Lite Zwitserland + TK-DACH-SRTM.img

5. Nadat alle bestanden zijn verwerkt, klik op de volgende stap: vul een unieke Family ID in, de kaartnamen en selecteer als typ file "OFM". Evt. een gmapsupp.img aanmaken voor de GPS en klik daarna op "Start"

6. Als de kaartenset klaar is, wordt gevraagd of men de kaart wilt installeren, en kan osm combiner worden afgesloten. De kaartenset is nu geïnstalleerd:

De map met kaartbestanden kan later eventueel worden verplaatst mbv de Windows verkenner. Klik daarna in de map op het Install bestand (zorg dat Mapsource en Basecamp niet geopend zijn) om de gewijzigde lokatie van de map in de instellingen van Basecamp/Mapsource te zetten. In de map zit ook een uninstaller om de kaartenset te verwijderen.