Whats new?‎ > ‎

Fiets- en Wandelbeurs 2014

posted Feb 23, 2014, 10:38 AM by OpenFietsMap nl   [ updated Feb 27, 2014, 10:39 AM ]
  • Voor belangstellenden kan op de beurs een 8 Gb micro SD kaartje worden aangeschaft met de Openfietsmap Europa 2014 (dekking zie onder) à €25 (zolang de voorraad strekt). Deze kaart kan ook in Basecamp worden ingelezen.

https://sites.google.com/site/openfietsmap/news/_draft_post/8%20Gb%20EU.jpg

NB: Om dit kaartje optimaal te kunnen gebruiken is een recent type Garmin GPS aan te bevelen.
Oudere modellen kunnen nl. alleen maar één kaartbestand < 4 Gb lezen, en op dit kaartje is Europa in tweeën verdeeld (groene lijn). Oudere GPS modellen (oa de oude Etrex serie, GPSmap 60 en Edge 705) zien alleen het westelijk deel: Benelux, Britse eilanden, Frankrijk en Iberisch schiereiland. Om het oostelijk deel te kunnen zien moet men handmatig de kaartbestanden hernoemen (gmapsupp.img > gmapsupp_west.img en gmapsupp_oost.img > gmapsupp.img).


  • Mr GPS zal in de Navigatiezaal om 15.00 op beide dagen een presentatie geven over de Openfietsmap. In interactie met het publiek zal hij wat laten zien van de dekking, maar vooral ook hoe je 'm installeert en kunt gebruiken in Basecamp (en zelfs hoe je zelf aanpassingen kunt doen). Ook gebruik icm Orux en OSMand zal worden aangestipt.